Ta färjan till Europa

När du ska ta bilen ner till Europa är det smidigt att ta en färja från Sverige till Tyskland. Den stora fördelen är att du minskar timmarna i bilen – du behöver ju inte köra genom hela Danmark. När du väl har kommit ner till Tyskland kan semestern fortsätta. Vart vill du åka i år? Kanske till Frankrike, Italien eller Grekland? Och du, det finns en annan fördel med att ta färja till Tyskland. Och den uppskattas av många. På vägen hem kan du stanna till på en av de många bordershops som finns och ta med dig lite gott att dricka.

Du kan självklart ta färjan till Tyskland utan att ta med dig bilen. Det finns till exempel flera möjligheter att ta tåget. Ta dig då gärna först till Köpenhamn där det varje dag går flera avgångar till Hamburg. Från Hamburg är det sedan enkelt att ta sig vidare ner genom Europa.

scandlines farja till europa 1024x428 - Ta färjan till Europa

Många rutter att välja mellan

Det finns många färjerutter att välja på mellan Tyskland och Sverige. Ett alternativ är att köra genom Danmark ända ner till Rödby och ta färjan där som går till Puttgarden. Till Danmark tar du dig smidigt via Öresundsbron eller via den korta färjeturen mellan Helsingborg och Helsingör.

Du kan också välja att ta en färja direkt från Sverige. Här finns flera alternativ att välja mellan. Ta dig till exempel till Göteborg och ta färjan till Kiel. Rederi Stena trafikerar den sträckan. Är du i närheten av Malmö kan du ta Finnlines färja till Travemünde. Båda dessa färjesträckor har kvällsavgångar. Det innebär att du kör på färjan, äter en god middag, sover och vaknar sedan pigg och utvilad och kan fortsätta din semesterresa genom Tyskland. Du kan också ta dig till Trelleborg. Där finns flera färjeavgångar till tyska städer som Travemünde, Rostock och Sassnitz. Några av rederierna som trafikerar sträckorna från Trelleborg är TT-line och Scandlines.

Vilken färjetur ska du välja?

Ja, som du har sett nu finns flera färjeturer att välja mellan när du ska ner till Tyskland. Vilken är då den bästa? Ja, det beror bland annat på vart färden bär vidare när du väl har kommit till Tyskland. Ska du till exempel till Nederländerna eller Frankrike, alltså västerut, kan Rödby–Puttgarden vara ett smart val. Ska du ner till Italien kan du istället välja en färja till Travemünde. Ska du däremot österut i Europa är det bästa alternativet att välja färjesträckan från Trelleborg som tar dig antingen till Rostock eller Sassnitz. Perfekt om du ska till Berlin eller kanske Split i Kroatien! Andra faktorer som avgör vilken färja du ska välja är så klart biljettpriserna. Många rederier har bra kampanjerbjudanden så håll ögonen öppna så att du inte missar ett bra erbjudande.

Bil till Tyskland

Skulle du av någon anledning inte vilja ta en färjan mellan Sverige och Tyskland går det utmärkt att köra hela vägen till kontinenten. Då tar du dig först till Malmö och sedan vidare genom Danmark till Stora och Lilla Bält-bron. Färden fortsätter sedan genom Jylland tills du helt enkelt når Tyskland.

Topplista

Dessa länder behöver du en reseadapter till.

  1. USA
  2. Storbritannien
  3. Italien
  4. Mexico
  5. Costa-Rica
  6. Sri Lanka
  7. Danmark
  8. Cypern
  9. Malta
  10. Sydafrika