Norwegian

Norwegian är ett av de största lågprisflygbolagen i Europa och det näst största i Skandinavien. Dem flyger både inom Sverige och internationellt på hela 296 olika linjer och till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian som egentligen heter Norwegian Air Shuttle är alltså en stor konkurrent till flera av de stora flygbolagen och har klarat sig riktigt bra hittills. Varje år omsätter dem miljarder svenska kronor, 2009 var det så mycket som över 7 miljarder norska kronor.

1993 bildades detta flygbolag i Norge och specialiserade sig då mycket lokalt i en del av Norge. 2002 utökade dem genom att starta 4 olika egna sträckor inom landet och idag fokuserar dem på att erbjuda så låga priser som möjligt för alla sina miljontals resenärer över hela världen. 2007 köpte dem upp ett annat bolag (Fly Nordic) och etablerade en bas i Danmark, Köpenhamn. Deras mål inför 2014 är att ha en flygplansflotta med 73 nya och miljövänliga flygplan. Om dem lyckas så kommer Norwegian att ha den mest moderna, effektiva och miljövänligaste flygplansflottan i Europa.

Bra priser

Som du förstår har Norwegian verkligen expanderat genom åren och det beror främst på låga priser och ett stort kundfokus. 2011 så var det hela 16 miljoner människor som reste med bolaget. Dem jobbar naturligtvis alltid med att hänga med i utvecklingen och ligga i framkant, något som även gjort att dem var det första flygbolaget som erbjöd WiFi ombord inom Europa. Under 2013 planerar dem även att börja med långdistanslinjer till både USA och Asien med start från Stockholm och Oslo. De flygplatser i Sverige där du kan flyga med Norwegian är: Stockholm Arlanda, Umeå, Luleå, Malmö och Göteborg Landvetter.

Topplista

Dessa länder behöver du en reseadapter till.

  1. USA
  2. Storbritannien
  3. Italien
  4. Mexico
  5. Costa-Rica
  6. Sri Lanka
  7. Danmark
  8. Cypern
  9. Malta
  10. Sydafrika